E-shop
Kvetoucí čaje jsou ručně svinované čaje z pečlivě vybraných lístků bílého, zeleného nebo černého čaje. Uvnitř je svinutý květ, který se po zalití do pěti minut rozvine. Květ nemá pouze estetický charakter, ale dává čaji také přírodní příchuť. Nejčastěji se používají květy jasmínu, lilie, laskacovky a měsíčku. Kvetoucí čaje se správně ničím nearomatizují.
Doporučení: kvetoucí čaj se svinuje z ještě vlhkých listů, které jsou pak pevně stlačeny, smotány do silonu, kde se nechají doschnout. Není dobré kvetoucí čaj zalévat vodou na 70°C, tak jako zelené listové čaje. Vlažná voda se nedostane dovnitř květu a ten se pak správně neprozvine. Použijte převařenou, půl minuty odstátou vodu s teplotou vyšší, kolem 85°C - 90°C.
Vroucí vodu nepoužívejte také, nálev by mohl naopak ztrpknout.
Jeden kvetoucí čaj použijte na 0,3 l - max. 0,5 l vody, aby nálev měl správnou chuť a sílu. Je možné připravit více nálevů podle kvality čaje a množství použité vody.