Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Nacházíte se na webové stránce LR partnera paní Renaty Horké.

Toto nejsou oficiální internetové stránky společnosti LR HEALT & BEAUTY SYSTEMS s.r.o.

Podporuje mojeID

Bio a raw potraviny / CHIA BIA

Řadit podle 
Výrobce  


naše cena 366,00 Kč (14,64 EUR)

skladem



naše cena 366,00 Kč (14,64 EUR)

skladem

Chia semínka a vláknina


Vláknina je potřebná pro náš trávicí systém, pomáhá odstranit odpad z našeho těla a udržuje naše střeva zdravá. Známe dva typy vlákniny- rozpustnou a nerozpustnou, Chia obsahuje obojí. Obojí jsou potřebné pro efektivní odstraňování odpadu, ale vláknina nabízí víc než jen zdravé trávení. Jak se vláknina postupně zpracovává v těle, potraviny s vysokým obsahem vlákniny poskytují pocity plnost, a tak mohou pomoci lidem řídit efektivně jejich váhu. Chia semínka obsahují plných 5 g vlákniny v každé 15gramové porci.

Chia semínka a bílkoviny

Všechny proteiny jsou tvořeny z aminokyselin, které jsou stavebními kameny buněk v našem těle. Proto všichni potřebujeme kvalitní bílkoviny na budování svalové hmoty, doplnění kožních buněk a udržování našich nehtů a vlasů zdravými. Chia bia je výborným zdrojem bílkovin, protože obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které naše tělo potřebuje k jejich strávení a doplnění. Díky tomu jsou chia semínka kompletní protein a co víc, je to vegetariánský zdroj kompletního proteinu, který je velmi obtížné najít v rostlinné říši.

Chia semínka a omega-3 mastné kyseliny

Všichni víme, jak jsou důležité omega-3 (alfa-linolenové kyseliny) kyseliny v naší stravě. Vše od deprese až po problémy s koncentrací, vznik srdečních onemocnění a hypertenze mohou být způsobeny nedostatkem omega-3 ve stravě. Věděli jste, že chia je největší rostlinný zdroj omega-3?

Chia je bohatá na antioxidanty, které chrání její jemné esenciální mastné kyseliny před oxidací. Na rozdíl od jiných zdrojů omega-3 olejů (např. len, konopí nebo ryby), chia nevyžaduje umělé nebo přidané antioxidanty jako jsou vitamíny, aby zůstala čerstvá. Proto zrno chia zůstane čerstvé po delší dobu a nevyžaduje chlazení. Chia má pětkrát více vápníku než mléko a vápník se snadněji vstřebává díky stopám boru, který je životně důležitý pro zdraví kostí.

Chia obsahuje 19–23% bílkovin a její kompletní protein obsahuje všechny esenciální aminokyseliny – více než tradiční obiloviny, například pšenice (13,7%), kukuřice (9,4%), rýže (6,5%), ovesná mouka (16,9%) a ječmen (12,5%) Chia je protein bez glutenů. Semínka chia jsou velmi hydrofilní, mají schopnost udržet asi devíti až dvanáctinásobek vody. Tato schopnost může prodloužit hydrataci a udržet elektrolyty v tělesných tekutinách, zejména v průběhu námahy nebo cvičení. Tyto hydratační vlastnosti také pomáhají zabránit svalové únavě během cvičení a podporují svalové zotavení po cvičení.

Vše od depresí a ADHD ke zvýšení chronických onemocnění a nedostatek koncentrace, která je příliš často vidět v posledních generacích, bylo obviňováno z nedostatku omega 3 v naší moderní stravě. Příliš mnoho omega 6, teré se nachází ve velkém množství zpracovaných potravin, naruší křehkou rovnováhu mastných kyselin v našem systému a výsledky jsou pak viditelné. Zde může pomoci Chia bia. Naše tělo si nevytváří omega 3 esenciální mastné kyseliny, proto je třeba, aby si je zajistilo z potravy. Chia je největší známý zdroj omega 3 mastných kyselin rostlinného původu. Jednoduchým přidáním chia semínek do vaší diety můžete zvýšit příjem omega 3 a obnovit jejich rovnováhu. Tím získáte množství zdravotních výhod a můžete začít vést zdravější a plnější život.

Chia semínka a antioxidanty

Chia je bohatá na antioxidanty, které chrání její jemné esenciální mastné kyseliny před oxidací. Na rozdíl od jiných zdrojů omega-3 olejů (např. len, konopí nebo ryby) chia nevyžaduje umělé nebo přidány antioxidanty, jako jsou vitamíny, aby zůstaly čerstvé. Proto chia semínka zůstanou čerstvé po delší dobu a nevyžadují chlazení. Jedním z opatření, které byly vyvinuty pro popis celkové antioxidační kapacity potravin, se nazývá Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC). Chia semínka mají relativně vysokou hodnotu ORAC, v rozmezí 60–85 μmoles. Antioxidanty obsažené v Chia semínkách obsahují flavonoidy quercetin, kaempferol a myricetin a fenolické kyseliny: chlorogenová a kyselina kávová. Tyto antioxidanty mají významnou hodnotu pro lidské zdraví.

Chia semínka vitamíny a minerály

Chia semínka obsahují vápník, hořčík, selen, železo a vitamin B12 a B17. Všechny tyto vitamíny mají významné funkce v našem těle. Chia semínka obsahují 5krát více vápníku než mléko, tento zdroj vápníku se snadněji vstřebává díky stopám boru v chia semínkách, který je životně důležitý pro zdravé kosti.